Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Vyjeďte si na výlet do pivovaru

Vyjeďte si na výlet do pivovaru

Velkopopovický pivovar        
Ačkoli byl pivovar postaven až koncem 19. století, již po několika letech se stal třetím největším v zemi. Proslula zejména výroba tmavého silného piva. To se zde stále vaří pod označením Kozel Černý, ale dnes s nižší stupňovitostí. V současnosti je pivovar oblíbeným místem turistů. Mezi největší lákadla patří exkurze s nezbytnou ochutnávkou ve staré varně. Každé jaro se můžete přidat k pochodu Krajinou barona Ringhoffera, v září prozkoumat pivovar při Dni otevřených dveří nebo se přijít pobavit na tradiční slavnost Den Kozla, která se koná vždy druhou červnovou sobotu.
Otevírací doba:
duben-září 10-18 hod.
říjen-březen 10-16 hod.
Vstupné:
40Kč školy/50 Kč senioři/80 Kč studenti, děti/200 Kč rodinné

Pivovar U Fleků
Minipivovar je unikátem zejména díky své historické tradici – jedná se o nejstarší minipivovar nejen v metropoli, ale i v celé republice. Rok 1499 je udáván jako rok založení, tehdy byl starobylý právovárečný dům U dvou strak zakoupen sladovníkem Vítem Skřemencem a ten v něm založil pivovar.V roce 1762 zakoupil za peníze své manželky Doroty podnik Jakub Flekovský, po němž dostal pivovárek jméno. Letopočet 1843 je významný tím, že se U Fleků začíná vařit Flekovský tmavý 13 % ležák po bavorském způsobu, jaký zde můžete ochutnat i v současnosti. Dnes zde můžete shlédnout především historickou varnu z počátku století, chladící stoky a kvasné kádě ve spilce, zhotovené z dubového dřeva podle starých vzorů. Současná podoba pivovaru je výsledkem rekonstrukce v roce 1986, z níž pivovar vyšel jako moderní a přitom unikátní historický provoz.
Otevírací doba:
Pondělí až pátek 10 – 16:00. V sobotu a v neděli (pouze na objednávky) je exkurze podmiňována konzumací v restauraci. Prohlídka omezena počtem min. 10, max. 35 osob.
Vstupné:
160 Kč za osobu 

Pivovar Svijany      
Výčepní piva, ležáky i speciální piva vznikají v pivovaru Svijany dvoufázovým kvašením a dlouhodobým zráním při nízkých teplotách. Vaří se z vody čerpané z vlastních studní, slad se dováží ze sladoven v okolí. Pivu samozřejmě nechybí chmel z proslulé žatecké oblasti.Produkce Svijanského pivovaru putuje ze 60% do sudů a ze 40% do lahví, plechovek a skleněných džbánů. Svijanské pivo se nijak chemicky neošetřuje a ani nepasteruje. K zákazníkovi tak putuje zdravé, přírodní pivo, prosté jakékoli chemie.
Otevírací doba:
Od měsíce října  ve všední dny od 15.30 hod., o víkendech od 9.00 hod.,
Vstupné:
70,- Kč za osobu, studenti a důchodci 50,- Kč, nejmenší počet: 10 osob nebo 700,- Kč,

 

Pivovar Černá Hora
Dle listiny ze 16. 7.1298 byl komoří Matouš z Černé Hory svědkem templářského obřadu, kdy se Eberhard ze Steindorfu zříká svých práv na statky v Dobřínsku a Petrovicích a postupuje část svých majetků templářskému řádu na Templštejně. Při tomto obřadě postupování kostelního práva se pilo takové pivo, jež svými povozy dopraviti nechal Matouš z Černé Hory. Tudíž pivem černohorským byl obřad stvrzen. Do pivovarské templářské historie se zapsal nejenom Matouš z Černé Hory, ale i templář Hartleb II z Boskovic, který byl pasován roku 1308 templářem, a který svému řádu přinesl hrad Černá Hora a pivovar věnem. Proto Pivovar Černá Hora byl svého času pivovarem templářským BRAXATORIUM TEMPLARIORUM IN MONTE NIGRO.
Dnes nabízí pivovar opravdu širokou škálu sortimentu – nepřeberné množství pivních produktů, ale také pálenky, likéry, limonády a stolní vody.  Za zmínku stojí oblíbený 10% Tas, 12% Granát, 14% Kvasar a dokonce 15% speciální světlé pivo 1530.
Otevírací doba a vstupné:
v pracovní den a době: dospělý 40 Kč, děti 20 Kč
v pracovní den po prac. době: dospělý 50 Kč, děti 25 Kč
mimo pracovní dny: dospělý 60 Kč, děti 30 Kč

   KV                                                       Ilustrační foto:sxc.hu

Přihlášení