Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Grand restaurant festival 2011 – labužnictví v Top restauracích pro každého

 Tento svátek jídla trvá celý měsíc od 15. 1. do 15. 2. 2011 a je pořádán Pavlem Maurerem - organizátorem úspěšného a známého projektu Prague Food Festival. Na rozdíl od letního festivalu, při němž návštěvníci ochutnávají delikatesy vždy venku na nějakém krásném specifickém místě, nabízí Grand Restaurant Festival kromě nejlepších pokrmů hlavně zážitek z interiéru, atmosféry a servisu festivalových restaurací. Tato ojedinělá gastronomická událost umožňuje komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, navštívit nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky této země, a to za symbolické ceny. Letos poprvé bude festival probíhat i v dalších sedmi městech v ČR.
   Šéfkuchaři top restaurací, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr grand restaurant 2011, nabídnou návštěvníkům festivalu svůj mistrovský kousek, nejlepší jídlo od maminky, regionální/národní specialitu nebo celé degustační menu. Účastníci tohoto jedinečného festivalu si jen musí zakoupit festivalovou ochutnávku ve vybrané restauraci na příslušný den a čas.
V restauraci je zapotřebí prokázat se jménem, příjmením a rezervačním kódem, který se zobrazí po úhradě v uživatelském účtu zákazníka v záložce "rezervace", případně "Mňam Bus". Po úhradě objednávky bude tento rezervační kód zákazníkovi dostupný v jeho uživatelském účtu na stránkách GRF.

Doprovodná akce Mňam Bus
   V rámci II. ročníku Grand Restaurant Festivalu se můžete zúčastnit speciální akce pro milovníky dobrého jídla a pití. V průběhu jednoho dne ochutnáte šest mistrovských pokrmů a setkáte se osobně s TOP šéfkuchaři, jako jsou Roman Paulus, Jiří Štift nebo Shahaf Shabtay. Po celou dobu této unikátní gastronomické novinky vás bude vozit speciální "Mňam Bus", který vám umožní nerušeně degustovat a popíjet v nejlepších restauracích této země za festivalové ceny. Na začátku tohoto gastronomického výletu vás čeká slavnostní přípitek, o který se postará společnost Bacchus za doprovodu odborného sommeliéra, zároveň ochutnáte první dva pokrmy od prvního TOP šéfkuchaře. Poté se přesunete speciálním „Mňam busem“ do druhého vybraného podniku a nakonec vás čekají dva mistrovské kousky v další festivalové restauraci.
   Na každé tour zažijete unikátní Master Rituál - pivo načepované do poháru způsobem „na čochtana“, tedy plynulým tokem a prakticky úplně bez pěny, je rozpěněno až přímo před zraky hostů. Jedinečným zážitkem bude také setkání s jednotlivými mistry šéfkuchaři, se kterými se seznámíte v průběhu degustace. Na konci každé gastronomické jízdy vás čeká dárek v podobě speciálního balení piva Master, Mattoni, publikace Maurerův výběr GR a Lidové noviny vám naservírují aktuální denní tisk. Místa si ještě stále můžete rezervovat na /www.grandrestaurantfestival.cz/autobus/.

1. ročník navštívilo více než 7 000 degustátorů
   Při loňském prvním a pouze pražském ročníku se největší oblibě se těšila Francouzská restaurace v Obecním domě. Na druhém místě skončila restaurace V Zátiší a třetím nejnavštěvovanějším festivalovým podnikem byl restaurant Bellevue. Vítězná restaurace z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant - La Degustation Boheme Bourgeoise byla jako jediná vyprodaná již před začátkem samotného festivalu! Největší zájem byl o degustační ochutnávky a nejčastěji lidé ochutnávali mistrovský kousek šéfkuchaře. Jediná mimopražská restaurace Na Štěpáně v průběhu festivalu nechala vyrobit limitovanou šarži vína. K dispozici bylo v půl litrových lahvích k festivalovému menu. Vína byla lahvována speciálně pro tento festival.
   Podobné festivaly mají v zahraničí již dlouholetou tradici, tato kulinářská novinka však v Čechách nevznikla jen jako inspirace. „Radili jsme se s některými restauracemi a hotely, jak přitáhnout pozornost lidí k jejich podnikům, jak reagovat na slabé povánoční měsíce, jak odolávat mnoha procentnímu poklesu příjmů v gastronomii. Náš návrh byl jednoznačný - vy nabídněte naprosto bezkonkurenční ceny na vaše delikatesy a my vám garantujeme, že o tom dáme vědět široké veřejnosti. A ukázalo se, že to funguje,“ vysvětluje Pavel Maurer, zakladatel Grand Restaurant Festivalu.  

KV-Ilustrační foto:sxc.hu

Přihlášení