Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Valentýnské mlsání

Valentýnské mlsání

Sváteční bábovka

Příprava:                                   
Na těsto:
250 g tuku na pečení nebo másla
350 g moučkového cukru
4 vejce
200 g smetany ke šlehání
500 g polohrubé mouky
2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g nasekaných kandovaných pomerančů nebo sušených meruněk

Na ozdobení:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
formu na bábovku (průměr 23 cm)

Příprava:
1. Na těsto vyšleháme tuk na pečení nebo máslo s cukrem, vanilinovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka . Přidáme smetanu a promícháme.Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto dobře propracujeme. Přidáme kandované ovoce, těsto nalijeme do předem vymazané formy na bábovku a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: 160°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 3-4 (předehřátá)
Doba pečení: 50-55 minut
Při pečení vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

2. Bábovku necháme mírně zchladnout, vyklopíme ji na servírovací talíř a necháme vychladnout. Polevu připravíme podle návodu a bábovku polijeme.

TIP: Na ozdobení můžeme vyzkoušet Polevu světlou Dr.Oetker.


Čokoládové pralinky

Přísady:         
Na čokoládovou hmotu:
110 g Omegy (100% ztužený tuk)
100 g čokolády na vaření
100 g kakaa

Na oříškovou hmotu:
110 g Omegy (100% tní ztužený tuk)
200 g moučkového cukru 100 g mletých ořechů
50 ml mléka
50 ml rumu

Na ozdobení:
100 g oloupaných mandlí (oříšků)
asi 70 ks papírových košíčků na bonbony

Příprava:
1. Ve vodní lázni rozehřejeme suroviny na čokoládovou i oříškovou hmotu (každou zvlášť) a pečlivě každou promícháme.

2. Košíčky rozložíme na plech a kávovou lžičkou do každého vrstvíme trochu čokoládové hmoty, pak oříškovou hmotu a nahoru opět čokoládovou hmotu. Tímto způsobem spotřebujeme všechnu hmotu. Pralinky necháme malou chvíli ztuhnout a ozdobíme mandlí nebo oříškem.

3. Necháme 2-3 hodiny v lednici ztuhnout. Uchováváme až do servírování v chladu..


Ořechové srdíčko

Na těsto:                   
3 vejce
3 PL teplé vody
100 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladké mouky
20 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker
2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:
500 ml smetany na šlehání
2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
1 zarovnaná KL moučkového cukru
150 g mletých vlašských ořechů
2-3 PL Amaretto likéru

Na ozdobení:
250 g čerstvých nebo mražených malin
50 g půlek vlašských ořechů
2 zarovnané PL Práškového cukru s vanilkovou příchutí Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
formu ve tvaru srdce ( 22 - 24 cm )
papír na pečení

Příprava:
1. Na těsto vyšleháme vejce a teplou vodu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni asi 1 minutu do pěny.Vmícháme moučkový a vanilínový cukr a šleháme další 2 minuty. Pak přidáme ve dvou dávkách mouku smíchanou s kypřicím práškem a Gustinem. Vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do formy na srdce vyložené pečícím papírem a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C ( předehřátá)
Horkovzdušná trouba: 160 °C (předehřátá)Plynová trouba: stupeň 2-3 (předehřátá)
Doba pečení: asi 25 minut

2. Po upečení vyklopíme korpus na kuchyňskou mřížku pokrytou papírem na pečení a z upečeného srdíčka rychle jedním tahem stáhneme pečící papír. Po vychladnutí korpus podélně prokrojíme.

3. Na náplň ušleháme smetanu, Smeta-fix a moučkový cukr do tuha. Přidáme mleté ořechy a Amaretto a zlehka ručně zamícháme.

4. Jednu třetinu náplně natřeme na spodní část korpusu a rozetřeme dohladka. Přiklopíme druhou částí korpusu a zbylou náplní potřeme povrch srdce. Lžící uděláme na povrchu vlnky.

5. Srdce necháme cca 2 hodiny v chladu. Pak ozdobíme malinami a půlkami ořechů a necháme ještě 30 minut vychladnout. Nakonec pocukrujeme a podáváme.

TIP: Maliny můžeme podle chuti zaměnit i za jiné ovoce.

TIP 2: Pokud nemáte formu na srdce, bude moučník stejně dobře chutnat i jako dort z kulaté formy o průměru 26 cm.

     Zdroj:www.oetker.cz                  Ilustrační foto:www.oetker.cz

Přihlášení