Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Recepty pro pomalý hrnec

Recepty pro pomalý hrnec

Kuřecí plněné kapsy

4 kuřecí řízky-prsa
náplň:
20g nastrouhaného sýry cihly
4 plátky šunky nakrájené na drobné kousky
2 lžíce nakrájených žampionů
grilovací koření na kuře
2 lžíce másla
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody

Postup:
Omytá, osušená kuřecí prsa lehce naklepeme a ze strany nakrojíme tak, aby se vytvořila kapsa. Kapsu naplníme směsí, lehce sklepneme a upevníme párátkem. Kapsu z obou stran posypeme grilovacím kořením ( nemusíme solit ani pepřit) a hladkou moukou. Do keramické nádoby pomalého hrnce dáme na dno 2 lžíce rozpuštěného másla a kuřecí kapsy. Přilijeme 1dl vody a přidáme 1/2 kostky hovězího bujónu, který rozdrobíme. Lehce zamícháme a kapsy otočíme, aby byly z obou stran namočené ve směsi másla a vody. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a dusíme na I. stupni asi 8h nebo na II. stupni 4-5h.

Příloha: brambory, bramborová kaše, rýže


Segedínský guláš

500 g libového vepřového ramínka
1 velká cibule
250 g kysaného zelí
1 lžíce oleje
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky
2dl smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
sůl, kmín, pepř

Postup:
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáváme obě papriky, olej, hladkou mouku, sůl, kmín a pepř. Vše důkladně promícháme. Pokud chceme aby byla omáčka zbarvená paprikou do červena, pak obě papriky krátce osmahneme na oleji na pánvičce a přidáme k masu. Při přípravě dietního guláše vynecháme olej a papriku přidáme přímo na maso. Přidáme kysané zelí, jemně nakrájenou cibuli a smetanu. Vše ještě jednou promícháme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8h. nebo na II. stupni 4-5h.

Příloha: houskový knedlík


Hovězí Stroganov

500g hovězího roštěnce
1 cibule
200g žampionů nakládaných nebo čerstvých
50g sterilovaného hrášku
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce rozpuštěného másla
3 lžíce ostrého kečupu
2,5dl smetany ke šlehání
sůl, pepř

Postup:
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme a z plátků nakrájíme nudličky. Do keramické nádoby pomalého hrnce vložíme nudličky hovězího masa, přidáme žampiony, hrášek a jemně nakrájenou cibuli. Směs osolíme, opepříme, přidáme hořčici, kečup, hladkou mouku a rozpuštěné máslo. Směs důkladně promícháme. Nakonec přilijeme smetanu ke šlehání a opět vše ještě jednou promícháme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce. Vaříme na I. stupni 7-8h nebo na II. stupni 4-5h.

Příloha: rýže, hranolky

 

Autor: Able Electric, spol. s r. o.      Foto: Bionaire.cz

Instruktážní video zde       Pomalý hrnec můžete zakoupit zde

Přihlášení