Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Recepty pro pomalý hrnec

Recepty pro pomalý hrnec

Masový nákyp s cukínou

2 menší cukíny
600g mletého masa (směs vepřového s hovězím)
100g anglické slaniny
sáček mražené zeleniny (směs mrkev, hrášek, kukuřice)
1 cibule
5 stroužků česneku
sýr Parmazán
směs koření do mletého masa
sůl

Postup:
Připravíme si cukíny. Mladé křehké cukíny oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a posolíme. Necháme je asi 1 hodiny odležet aby se uvolnila přebytečná voda, kterou slijeme. Mraženou zeleninu necháme rozmrazit a opět slijeme přebytečnou vodu. Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, anglickou slaninou a prolisovaným česnekem. Okořeníme směsí koření připraveného pro mletá masa a důkladně promícháme. Do keramické nádoby Pomalého hrnce střídavě rovnáme vrstvu cukíny, zeleniny, masa. Maso posypeme sýrem a opět vrstvíme cukínu, zeleninu, maso, sýr. Končíme masem.Keramickou nádobu vložíme do Pomalého hrnce. Vaříme na stupni I. asi 6h. nebo na stupni II. asi 4 h.



Vepřové BBQ s Coca-Colou

2 kg libového vepřového ramínka (plecka)
1 láhev omáčky BBQ (240 g) – výběr podle chuti
0,4 dl Coca-coly (ne Coca-cola light)

Postup:
Do keramické nádoby Pomalého hrnce nalijeme BBQ omáčku a Coca-colu. Směs dobře promícháme. Maso opláchneme, osušíme, překrojíme na polovinu (lépe se pak krájí na plátky) a vložíme do směsi. Hrnec zakryjeme pokličkou a pečeme na I. stupni 6-8 h. nebo na II. stupni 4–5 h.

 

Příloha: zeleninový salát a bageta



Živáňský vepřový závitek

4 plátky vepřové kýty
3 lžíce kečupu
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody
náplň:
4 plátky šunky nebo libové anglické slaniny
1 menší mrkev
kousek celeru
1 menší cibule
1 vejce

Postup:
Omyté, osušené vepřové plátky z obou stran lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Z obou stran osolíme, opepříme. Potřeme náplní. Plátky přeložíme, sklepneme k sobě a sepneme párátkem. Obalíme v mouce a vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Přidáme 3 lžíce kečupu, 1dl vody a rozdrobený hovězí bujón. Opatrně, ale důkladně promícháme. Postup při přípravě nádivky: Šunku nebo slaninu nakrájíme na malé kousky, očištěnou mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše smícháme, spojíme vajíčkem, osolíme a opepříme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a závitky dusíme na I. stupni asi 8h, nebo na II. stupni 4-5h.

Příloha: chléb

Autor: Able Electric, spol. s r.o.         Ilustrační foto: Bionare.cz

Instruktážní video zde               Pomalý hrnec můžete zakoupit zde

Přihlášení