Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Recepty pro Pomalý hrnec

Recepty pro Pomalý hrnec

Hovězí guláš

500 g hovězí kližky nebo libového předního masa
2 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky (můžeme nahradit čerstvou feferonkou)
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 kostka hovězího bujónu
2dl vody
sůl, pepř, kmín

Postup:
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Osolíme, opepříme, přidáme sladkou i pálivou papriku, kmín a olej. Důkladně promícháme. Ke směsi přidáme jemně nakrájenou cibuli, posypeme moukou, přidáme rozdrobenou kostku hovězího bujónu a 2dl vody. Ještě jednou důkladně promícháme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8h. nebo na II. stupni 5h.

Příloha: chléb, knedlík


 

Vepřové maso na paprice

4 plátky vepřové kýty
1 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/4 čajové lžičky pálivé papriky
2 lžíce hladké mouky
2,5dl smetany ke šlehání
1 lžíce oleje
1/2 kostky hovězího bujónu

Postup:
Omyté, osušené plátky vepřové kýty naklepeme a na okrajích lehce nakrojíme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Plátky vložíme do keramické mísy pomalého hrnce. Přidáme olej a obě papriky (pokud chceme, aby byla omáčka pěkně zbarvená paprikou, pak obě papriky krátce osmahneme na oleji na pánvičce a pak přidáme na vepřové plátky). Lžící všechno zamícháme. Přidáme nakrájenou cibuli, a rozdrobíme polovinu kostky hovězího bujónu. Nakonec přilijeme smetanu a znovu vše promícháme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni asi 8h nebo na II. stupni 4-5h. Stejným způsobem se dá připravit kuře na paprice, které před vařením naporcujeme.

Příloha: rýže, houskový knedlík



Mexické kuře

4 kuřecí řízky-prsa
50 g šunky
200 g kečupu
1 cibule, 2 stroužky česneku
1/2 lžičky chili papriky
2 čajové lžičky rozinek
2 čajové lžičky oliv
2 čajové lžičky kaparů
1 lžíce škrobu
1/2 čajové lžičky soli
pepř
1/4 čajové lžičky tymiánu
1/4 čajové lžičky dobromysli
1/2 kostky hovězího bujónu
1,5dl vody

Postup:
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Kotky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáváme jemně nakrájenou šunku a cibuli, rozmačkané stroužky česneku, koření a škrobu. Vše důkladně promícháme, přidáme rozinky, olivy, kapary a kečup, přilijeme 1,5dl vody a rozdrobíme 1/2 kostky hovězího bujónu. Směs opět důkladně promícháme. Keramickou nádobu s kuřecí směsí vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8h nebo na II. stupni 4h.

Příloha: rýže, bramborové placky

Autor: Able Electric, spol. s r. o.      Foto: Bionaire.cz

Instruktážní video zde       Pomalý hrnec můžete zakoupit zde

Přihlášení