Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Recepty na léto - Hovězí carbonnade

Recepty na léto - Hovězí carbonnade

Energie – 1381kcal / 5800kJ , Bílkoviny – 59 g, Tuky – 101 g, Sacharidy – 53 g

Ingredience (4 porce):
1000 g zadního hovězího z kližky
500 ml hořkého černého piva
50 g másla
50 g oleje
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce polohrubé mouky
10 malých cibulí
1 palice česneku
2 bobkové listy
4 snítky tymiánu
sůl
pepř
4 kostky MAGGI Šťávy k vepřovému masu
1 kostka MAGGI Extra silného

krutony:
2 bagety
1 lžička Dijónské hořčice

Postup:
Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme ho na směsi másla a tuku. Vyjmeme ho na talíř, do výpeku přidáme posekanou cibuli, česnek a cukr a smažíme asi 5 min. Zeleninu vyjmeme, do výpeku zamícháme trochu mouky a po trochách přilíváme pivo. Přidáme MAGGI Extra silného a směs necháme probublávat, až zhoustne. Poté do ní nalijeme MAGGI Šťávu k vepřovému masu rozmíchanou v 1 dl vody a krátce povaříme. Do pekáčku vrstvíme směs masa a cibule, okořeníme solí, mletým pepřem a prokládáme bobkovým listem a tymiánem. Nalijeme omáčku na maso, pekáč přikryjeme a pomalu vše dusíme asi 1 1 hodiny, nebo až je maso měkké.

Krutony:
Opečeme nasucho plátky bagetky po obou stranách a potřeme je hořčicí. Poskládáme je navrch masa hořčicovou stranou nahoru a celý kastrol dáme na chvíli pod gril v troubě.

Autor a foto: Maggi

Přihlášení