Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Recepty na léto - Chlebová zelňačka

Recepty na léto - Chlebová zelňačka

Energie – 698kcal / 2931kJ , Bílkoviny – 16 g, Tuky – 36 g, Sacharidy – 73 g
Ingredience ( 4 porce) :

500 g zatvrdlého tmavého chleba
1 malá hlávka zeleného zelí
100 g čerstvě nastrouhaného sýra Grana Padano nebo podobného
2 lžíce olivového oleje
4 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce másla
sůl a pepř dle chuti
2 kostky MAGGI Extra silného bujónu
MAGGI Harmonie chuti

Postup:
Chleba nakrájíme na plátky a lehce je nasucho ogrilujeme v troubě. Potřeme je česnekem a osolíme. Omyté zelí rozebereme na listy, které oblanšírujeme v mírně osolené vodě. Na másle a oleji v kastrolu orestujeme cibuli. Na ni poskládáme chleba, dále vrstvu zelných listů, opět chleba a navrch posypeme nastrouhaným sýrem. Střídáme vrstvy chleba, zelí a sýru, až jsou všechny suroviny použity. Zalijeme vše vývarem z MAGGI Extra silného, přikryjeme a dusíme v troubě na 160°C asi 1/2 hodiny.Hotovou polévku ochutíme pepřem a MAGGI Harmonií chuti a podáváme ji horkou.

Zajímavosti, rady, doporučení:
Celé zelné HLÁVKY vám v ledničce nebo na chladném, tmavém a suchém místě vydrží až dva týdny.
Pokud je hlávka NAČATÁ, musíte stranu řezu pečlivě zabalit do fólie. Zelí byste také měli uchovávat v chladu a spotřebovat během následujícího týdne.
Zelí NESKLADUJTE v blízkosti jiné zeleniny nebo ovoce

Autor a foto: Maggi

Přihlášení