Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Recepty na léto - Alsasské zelí - Choucroute garnie

Recepty na léto - Alsasské zelí - Choucroute garnie

Energie – 786kcal / 3301kJ, Bílkoviny – 22 g, Tuky – 58 g, Sacharidy – 41 g
Ingredience ( 4 porce) :

750 g kysaného zelí
500 g uzenin (klobásky, uzená žebírka a podobně)
4 silné plátky anglické slaniny
2 lžíce másla
500 ml bílého vína (nejlépe Ryzlinku nebo Tramínu)
500 g brambor
2 cibule
4 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 hřebíčky
10 jalovčinek
sůl a pepř
2 kostky MAGGI Extra silného

Postup:
Kysané zelí dobře propláchneme vodou, scedíme a odložíme stranou. Na másle rozškvaříme na kousky pokrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. V litinovém hrnci zelí zalijeme dvěma sklenicemi bílého vína. Pak přiklopíme hrnec a necháme přivést k varu. Přidáme všechny uzeniny a přilijeme do hrnce obsah pánve (slaninu a rozpuštěný omastek). Přidáme koření, víno, vývar z MAGGI Extra silného a pozvolna dusíme asi hodinu. Přidáme brambory a dusíme ještě další hodinu.

Vyndáme uzeniny, nakrájíme je a vrátíme do hrnce. Nejlepší plné chuti dosáhne druhý den při ohřevu.

Autor a foto: Maggi

Přihlášení