Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Rychlé nepečené moučníky na jazyku se rozplývající

Základní rady jak na to
•Nepečené dorty musíme nechat v chladničce dostatečně dlouho rozležet, aby se piškoty dobře spojily s ostatními surovinami.
•Dort se lépe proleží, necháme-li jej v chladničce ztuhnout zatížený.
•Před podáváním dort uvolníme od stěn formy pomocí nože s kulatou špičkou a boční část dortové formy sejmeme. Dort ze spodní části formy nesnímáme, ale spolu s ní jej položíme na servírovací tác, aby se moučník nezbortil.
•Nepečené dorty krájíme nožem zahřátým v horké vodě.

Sušenkový hřbet s mandarinkami
Budete potřebovat:
1 balení světlých a 1 balení tmavých BeBe sušenek, 200 g zakysané smetany, cukr podle chuti, 200 ml smetany na šlehání, 1 želatinový ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot a čokoládovou polevu.
Jak na to:  Jako formu si připravte srnčí hřbet vyložený pásem alobalu nebo potravinovou fólií. V pánvi přiveďte k varu trochu vody, nahoru položte mřížku na chladnutí moučníků a na ni rozložte vrstvu BeBe sušenek. V páře je obracejte, aby zvláčněly, a postupně je skládejte na dno formy. Podle potřeby můžete velikost sušenek upravit nožem nebo nůžkami. Dno hřbetu nejprve vyložte pruhem tmavých sušenek, vroubkovaným povrchem dolů, stěny obložte světlými. Pak si připravte náplň. K zakysané smetaně přidejte cukr, šlehačku, vše promíchejte a přilijte ztužovač za studena, připravený podle návodu. Přibližně třetinu důkladně vyšlehané a zvolna tuhnoucí náplně nalijte na dno formy vyložené sušenkami a vrstvu urovnejte. Navrch narovnejte dílky scezených kompotovaných mandarinek, jeden vedle druhého. Na mandarinky nalijte druhou třetinu krémové náplně, opět ji urovnejte a navrch naskládejte na míru zkrácené kakaové sušenky. Na ně nalijte zbytek krému, přikryjte ho poslední vrstvou sušenek, naplněnou formu zabalte do fólie a nechte v chladničce ztuhnout. Hotový moučník nakrájejte ostrým nožem na plátky a můžete servírovat.
 
Jablkový dort
Budete potřebovat:
1 kg jablek (využijte klidně těch spadaných), 150 g cukru, citrónová šťáva, skořice, hřebíček, 2 balíčky vanilkového pudinku, vanilkový cukr, piškoty, marmeláda
Jak na to: Jablka očistíme, vykrájíme a pokrájíme na kousky, vsypeme je do kastrolu, přisypeme asi 150 g cukru (podle sladkosti daných jablek), pokropíme citrónovou šťávou, přihodíme celou skořici a hřebíček a zalijeme vodou. Asi pět minut povaříme. Jablka mají změknout, ale ne se rozpadnout. Zatím si rozmícháme dva balíčky vanilkového pudinku v hrnečku vody, můžeme dochutit vanilkovým cukrem, přilijeme k jablkům a mícháme, dokud to celé nezhoustne (tak dvě minuty). Piškoty po dvou slepíme třeba jahodovou marmeládou, vyskládáme formu, zalijeme jablečnou hmotou – vrstvíme patra a končíme piškoty. Necháme přes noc v ledničce a dozdobíme šlehačkou, karamelizovanými jablky (čtvrtky jablek obalené v cukru a krátce osmažené na másle) nebo rybízem.

Tiramisu
Budete potřebovat:
piškoty, silnou uvařenou kávu, rum či likér, ovoce, strouhaná čokoláda, krém – zakysanou smetanu, bílý jogurt, měkký tvaroh, žervé, lučinu, mletou skořici a vanilkový cukr.
Jak na to: Do formy vyskládáme piškoty a postříkáme je silnou uvařenou kávou, do které můžeme přidat i rum nebo likér podle chuti. Střídáme potom vrstvu piškotů, krému a ovoce, zakončíme krémem. Dáme vychladit, posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme ovocem (banán, broskev atd.) Jiný způsob: Na hlubší plech rozložíme piškoty, polijeme kávou a potřeme krémem ze 4 pomazánkových másel, 4 tekutých šlehaček, cukru a kakaa granka – vrstvíme a necháme uležet.

Sandokanovy oči
Budete potřebovat:
1 hmota: 125 g rozpuštěné ivy, 5 lžíce kokosu, 4 lžíce sušeného mléka, 3 lžíce mletého cukru, 2 hmota: 100 g mletých ořechů, 50 g cukru, 50 g změklého másla, trochu rumu, 3 hmota: 125 g rozpuštěné ivy, 50 g kakaa, 4 lžíce mletého cukru, 4 lžíce pudinkového prášku
Jak na to: Všechny tři hmoty vyrobíme důkladným smícháním všech surovin. Plníme do umělohmotných obalů na vejce vypláchnutých studenou vodou nebo do papírových košíčků. Do spodu dáme rozinku namočenou v rumu nebo lentilku, nalijeme trochu 1. hmoty, dále lžičku 2. hmoty a zalijeme 3. hmotou.  Necháme pořádně ztuhnout a vyklopíme.
 
Pischingerův dort
Budete potřebovat:
6 karlovarských oplatek, 10 dkg cukru, 14 dkg másla, 1 celé vejce, 1 žloutek, 10 dkg mletých ořechů, 4 dkg čokolády
Jak na to: Máslo s vejcem, žloutkem a cukrem dobře utřeme, přidáme ořechy a strouhanou čokoládu. Dobře rozmíchaný krém rozetřeme stejnoměrně na 5 oplatek, které pokládáme na sebe. Nahoru položíme prázdnou oplatku, dort zatížíme a necháme přes noc stát. Druhý den polijeme dort čokoládovou polevou.

KV - Ilustrační foto:sxc.hu

Přihlášení