Nejnovější video
  • Spustit video
Anketa

Nealkoholické ale delikatesní punče

 

Jablečno-pomerančový punč
Ingredience (na 12 sklenic): 4 nálevové sáčky ovocného čaje, 1 pomeranč, 1 jablko , 500 ml červené hroznové šťávy, 1 balíček koření na svařené víno, 1 lžíce rozinek, 3 lžíce medu, 2 lžíce cukru
   Čajové sáčky přelijeme 2 l vroucí vody a necháme asi 5 minut pod pokličkou vylouhovat. Pomeranč a jablko oloupeme. Pomeranč nakrájíme na plátky a ty rozčtvrtíme. Jablko nakrájíme na osminky, zbavíme jádřince a pokrájíme na kousky. Ovoce, hroznovou šťávu, koření na svařené víno a rozinky přidáme do čaje a necháme přejít varem. Sáčky vyjmeme, punč osladíme medem a cukrem a ještě horký lijeme do sklenic na punč.

 

Banánovo-kokosový punč 
Ingredience (na dva poháry):3 dl teplého mléka, 1 ks banánu, 1 lžíce strouhaného kokosu, vanilkový cukr
Banán oloupeme, nakrájíme na kolečka. Teplé mléko nalijeme do mixéru a přihodíme kousky banánu a lžíci strouhaného kokosu. Důkladně rozmixujeme a ihned podáváme.

Bezinkový punč
Ingredience: 150 ml bezinkové šťávy, 150 ml jablečné šťávy, 2 ks hřebíčku, malý kousek skořice, trochu citrónové šťávy.
Bezinkovou a jablečnou šťávu, hřebíček, malý kousek skořice a trochu citrónové šťávy přivedeme k varu. V přikrytém hrnci vše asi 5 minut mírně povaříme. Přecedíme a nalijeme do sklenic. Kdo nemá rád moc sladké, ten může nahradit jablečnou šťávu vodou.

Horké jablko
Ingredience (na 1 sklenici): 0,2 dcl jablečného džusu, 1 lžička svařákového koření, 1 ks celé skořice, 1 měsíček pomeranče, 1 měsíček jablka
Svaříme džus, který pak nalijeme do tlustostěnné sklenice odolné vůči horku. Dochutíme kořením na svařené víno v prášku. Zdobíme kouskem skořice a plátkem pomeranče a plátkem jablka. Místo jablečného džusu se hodí i džus pomerančový, rybízový, višňový...

Punč pro děti
Ingredience (na 4 nápoje): 3 lžíce malinového sirupu, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce rozinek, 1 ks skořicová tyčinka, 3 ks hřebíčku, 700 ml bílé hroznové šťávy.
Smícháme hroznovou šťávu, malinový sirup, rozinky, citronovou šťávu, skořicovou tyčinku a hřebíčky, ohřejeme, ale nevaříme. Směs necháme asi 5 minut táhnout. Rozdělíme do 4 šálků a podle chuti můžeme osladit 2 lžícemi medu nebo cukru.

Zázvorový punč
Ingredience (na 4 sklenice): 400 ml vody, 300 ml jablečné šťávy, 300 ml hroznové šťávy, 1 lžička kardamonových semínek, 2 lžíce čaje rooibos, ½ lžičky mletého  zázvoru, 2 lžíce medu, 4 ks hřebíčku, 1 ks skořicová tyčinka
Svaříme čaj, vodu, skořicovou tyčinku, kardamonová semínka, hřebíčky, mletý zázvor a necháme asi 5 minut táhnout. Přecedíme přes jemné síto do hrnce, přidáme 2 lžíce medu a mícháme, dokud se med zcela nerozpustí. Do čaje přidáme jablečnou a hroznovou šťávu a opět zahřejeme. Punč rozdělíme do sklenic a podáváme. Můžeme ozdobit kouskem kandovaného ovoce nebo kandysu. 


KV - Ilustrační foto:sxc.hu

Přihlášení